cofounded erasmus plusΘερμή υποδοχή μας επιφύλαξαν στο Θέκλειο Γυμνάσιο Λεμεσού ακολουθώντας την κυπριακή παράδοση με ροδόνερο και παραδοσιακά κεράσματα. Ήταν η αρχή ενός όμορφου ταξιδιού και μιας εποικοδομητικής συνεργασίας. Καθηγητές και μαθητές του σχολείου αγκάλιασαν την ομάδα μας και εργάστηκαν μαζί. Οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα και πήραν μέρος σε μουσικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ενώ οι συνοδοί καθηγήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συναδέλφους από την Κύπρο και να ανταλλάξουν πληροφορίες για το εκπαιδευτικό σύστημα στις δύο χώρες. Μετά την ξενάγηση στους χώρους του σχολείου, οι μικροί πρεσβευτές του 6ου Γυμνασίου Κατερίνης παρουσίασαν την περιοχή μας, καθώς και το σχολείο και τις δράσεις μας. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του προηγούμενου Ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού προγράμματός μας και μοιράσαμε υλικό σχετικά με την ανακύκλωση και το αποτύπωμα άνθρακα.
Σε επόμενη συνάντηση, οι μαθητές ετοίμασαν μαζί γεύματα μαθαίνοντας και αξιοποιώντας τα τοπικά προϊόντα και εργάστηκαν παρέα για να κατασκευάσουν αλεξίπτωτα και αερόστατα μεταφέροντας το μήνυμα ότι «τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… λειτουργούν καλύτερα ανοιχτά!»
Την τελευταία ημέρα, δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής στην ομάδα μας, καθώς και όμορφα αναμνηστικά δώρα, που με πολλή φροντίδα είχαν ετοιμάσει οι οικοδεσπότες μας. Ανταλλάξαμε απόψεις για την εμπειρία που ζήσαμε αυτές τις πέντε ημέρες και δώσαμε την υπόσχεση πως αυτή ήταν μόνο η αρχή μιας γνωριμίας που θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε και στο μέλλον μέσα από νέες συνεργασίες.

Loading

Αφήστε σχόλιο